Ingrediënten:

  • 1/2 avocado (in plakken)
  • 65 gram g’woon witte rijst
  • 1/2 zalmfilet
  • 1 eetlepel g’woon olijfolie
  • 2 eetlepels Sum & Sam sojasaus
  • 1 eetlepel g’woon mayonaise
  • 1 eetlepel g’woon witte wijnazijn
  • 100 gram wortels (geraspt)
  • 1 bosui (in ringetjes)

Bereiden:

  1. Kook de rijst. Bestrijk de zalm rondom met olie. Verhit intussen een grillpan en gril hierin de zalm in circa 4 minuten rondom goudbruin. De zalm mag nog een beetje roze van binnen zijn.
  2. Meng de sojasaus, mayonaise en azijn tot een dressing. Spoel de rijst zodra hij gaar is even af onder koud water. Laat goed uitlekken en schep de rijst in een kom.
  3. Snijd de zalm in plakken. Verdeel de zalm, wortel, avocado en bosui over de rijst. Besprenkel naar smaak met de dressing.