Ingrediënten:

  • 450 gram verse kersen
  • 1 kilo varkenshaas
  • 200 gram Heks’n Kaas
  • 12 plakken parmaham
  • 100 gram Melkan roomboter
  • 4 eetlepels Melvita Biologische bloemenhoning
  • scheutje water

Bereiden:

  • Kook de kersen in water circa 5 minuten en laat iets afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de varkenshaasjes in de lengte open zonder ze helemaal door te snijden. Bestrooi de snijkanten met zout en peper en strijk de roomkaas erover. Verdeel daarover een laagje kersen.
  • Vouw de varkenshaasjes dicht en omwikkel ze met parmaham. Bind ze op afstanden van 3 cm losjes op met keukengaren.
  • Bak ze rondom 3 minuten in de boter en zet ze daarna in de pan of braadslee 20 minuten in de oven. Laat ze onder aluminiumfolie 5 minuten rusten en serveer ze in dikke plakken gesneden.