Vrijdag W19

Ingrediënten:

  • 200 gram Hak Doperwten
  • 2 eetlepels extra vergine G’woon olijfolie
  • 2 sjalotjes (fijngehakt)
  • 1 citroen
  • 150 gram parmaham (in reepjes)
  • 300 gram G’woon spaghetti
  • 2 eetlepels munt (fijngehakt)
  • 2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
  • 25 gram Melkan boter
  • 3 eieren (losgeklopt)
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiden:

  1. Blancheer de doperwten circa 2 minuten in een laagje kokend water met zout. Spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de sjalotten in circa 5 minuten glazig en goudbruin.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp een theelepel van de schil af. Pers een halve citroen uit.
  4. Voeg de eierenen de helft van de geraspte kaas toe en schep alles goed om tot het ei als een laagje saus gestold is om de hete spaghetti.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghettidirect, met de rest van de kaas.
  6. Voeg de parmaham en citroenrasp toe aan de sjalotten en bak 2 minuten mee. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  7. Voeg een eetlepel citroensap en de erwten toe aan de ham en de sjalotten en verwarm nog een paar minuten. Schep de kruiden en spaghetti erdoor en laat er al doorscheppend de boter in smelten.