Weekmenu zaterdag week 17

Ingrediënten:

  • 8 sneeën Vomar vloerbrood
  • 4 kipfilets
  • 2 scharreleieren maat L
  • 5 theelepel G’woon kerriepoeder
  • 100 gram cornflakes
  • bloem
  • 4 eetlepels Zuivelhoeve griekse yoghurt
  • 5 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram gewassen eikenbladsla melange
  • 2 Vomar trostomaten (in plakken)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg een stuk folie op elke kipfilet en druk met de bodem van een pan of een deegroller de kipstukken wat platter.
  2. Klop de eieren los met de kerrie. Schep de cornflakes in een plastic (diepvries)zak en druk ze in grove stukjes. Haal de kipfilets eerst door bloem, dan door het eimengsel en daarna door de cornflakes. Druk goed aan. Leg de gepaneerde kipfilets naast elkaar op de bakplaat bak circa 20 minuten in het midden van de oven.
  3. Meng de yoghurt met de mosterd en honing. Beleg 4 sneetjes brood met de sla en tomaat. Leg de kipburgers erop. Verdeel de saus erover en dek af met de overige sneetjes brood.