Aardbei-tiramisu

Ingrediënten

  • 500 gram aardbeien
  • 50 gram Van Gilse poedersuiker
  • 250 ml Melkan yoghurt Griekse stijl
  • 250 gram Galbani mascarpone
  • 100 ml Disaronno of
  • 100 ml g'woon appelsap
  • 150 ml Melkan vanillevla
  • 1 Vomar roombotercake
  • 125 ml Melkan slagroom
  • 1 zakje RUF Vanilline Suiker

Bereiden

  1. Houd enkele aardbeien apart voor de garnering en verwijder de kroontjes van de overige aardbeien. Pureer 200 gram aardbeien met 25 gram poedersuiker.
  2. Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone en de rest van de poedersuiker. Meng 1 eetlepel likeur door de vanillevla.
  3. Snijd de cake in dunne plakken en leg een laagje cake op de bodem van de schaal. Besprenkel met wat likeur.
  4. Schep daarop een laag van het mascarponemengsel met daarop een laagje aardbeienpuree. Leg een laagje cake erop en besprenkel weer met likeur.
  5. Verdeel de vanillevla erover. Snijd aardbeien in plakjes en verdeel deze erover.
  6. Leg daarop een laagje cake en besprenkel licht met likeur. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en zet de schaal circa 2 uur in de koelkast.
  7. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en vul de spuitzak ermee. Garneer de tiramisu met de achtergehouden aardbeien en toefjes slagroom.