Gebraden kippenbouten met couscous

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 300 gram couscous
  • 0.5 bosje koriander
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 ui (in stukken)
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram blanke amandelen

Bereiden

  1. Houd wat koriander achter voor de garnering. Hak de rest van de koriander met de peterselie, ui en knoflook fijn in de keukenmachine. Roer 4 eetlepels olijfolie, de gemberpoeder, paprikapoeder, kurkuma en een mespuntje peper erdoor. Wrijf de kip in met deze marinade en laat 15 minuten marineren.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip rondom aan. Voeg de marinade en een scheut water toe en stoof de kip afgedekt in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de abrikozen toe.
  3. Verwarm de ovengrill voor. Neem de kippenbouten uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk met de rest van de olijfolie en rooster de kip 4-5 minuten niet te dicht onder de ovengrill. Maak in de tussentijd de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  4. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Schep de abrikozen uit de braadpan en kook de saus iets in. Serveer de kip met de abrikozen en de saus. Bestrooi met de amandelen en overige koriander, serveer met de couscous.