Gegrilde kipfilet

Ingrediënten

  • 4 Scharrel kipfilets

Voor de marinade:

  • 4 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 0.5 theelepel komijnpoeder

Voor de salade:

  • 3 tomaten (in partjes)
  • 1 kleine komkommer (in plakjes)
  • 1 rode paprika (in halve ringen)
  • 1 groene paprika (in halve ringen)
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)
  • 100 gram zwarte olijven (in plakjes, zonder pit)
  • 150 gram feta (verkruimeld)
  • 4 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels g'woon rodewijnazijn

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade met zout en peper. Giet over de kip en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
  2. Steek de barbecue aan. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de Griekse salade.
  3. Haal de jipfilets uit de koelkast en gril ze 5-6 minuten per kant op de barbecue, strijk eventueel nog wat van de marinade erover. Serveer de gegrilde kip met de salade.