Paprika gevuld couscous

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's
  • 350 Bio+ couscous
  • 75 gram g'woon pijnboompitten
  • 75 gram g'woon blanke rozijnen
  • 150 ml Bio+ groentebouillon
  • 1 blikje g'woon kikkererwten
  • 2 eetlepels koriander (gehakt)
  • 1 eetlepel g'woon olijfolie traditioneel

Bereiden

  1. Snijd aan de bovenkant de kapjes van de paprika's als deksels. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje of spitse lepel.
  2. Zet de paprika's naast elkaar in een schaal en verwarm ze in de magnetron afgedekt 2 minuten op 800 watt. Laat daarna afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de couscous in een kom en giet er 350 ml kokend water over. Laat afgedekt 5 minuten wellen, totdat het water is opgenomen. Roer af en toe om.
  4. Rooster de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan. Roer ze met de rozijnen, een scheut groentebouillon, de kikkererwten en koriander door de couscous.
  5. Vul de paprika's met het couscousmengsel en zet ze met de kapjes erop naast elkaar in de ovenschaal. Zet ze onafgedekt 15-20 minuten in het midden van de oven. Strijk eventueel een beetje olijfolie over de kapjes als ze te donker worden.