Varkenshaas van de barbecue

Ingrediënten

  • 600 gram Vomar varkenshaas culinair (in blokjes van ca. 3 cm)
  • 150 gram ontbijtspek
  • 150 gram gewelde abrikozen
  • 3 uien (in partjes)
  • 1 eetlepel Duryea bindmiddel maïzena

Voor de marinade:

  • 125 ml g'woon witte wijnazijn
  • 350 ml rode wijn
  • 2 eetlepels Van Gilse bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel g'woon kerriepoeder
  • 1 theelepel Verstegen koriander gemalen
  • 1 theelepel g'woon kaneelpoeder
  • 0.5 theelepel Verstegen komijnzaad gemalen
  • 1 citroen (rasp)
  • 3 Verstegen laurierblaadjes

Voorbereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade in een braadpan. Breng aan de kook en laat 4-5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper, laat de marinade afkoelen. Schep de varkens- haasblokjes erdoor en laat circa 2 uur marineren. Steek vervolgens de barbecue aan.

Bereiden

  1. Rijg de vleesblokjes afgewisseld met opgerolde plakjes bacon, abrikozen en partjes ui aan de spiesen. Bewaar het marinadevocht.
  2. Rooster de sosaties op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar. Breng de rest van de marinade aan de kook en kook zachtjes 2 minuten. Meng de maïzena aan met 3 eetlepels water. Verwijder de laurierblaadjes en bind het vocht met de maïzena. Schenk de saus over de spiesjes.