Witlofsalade

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof
  • 3 Vomar Ierse biefstuk
  • 1 teentje knoflook (gehalveerd)
  • 1 theelepel Verstegen gedroogde oregano
  • 5 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • g'woon zongedroogde Tomaten Reepjes
  • 2 eetlepels g'woon balsamico azijn
  • 1 zak rucola

Bereiden

  1. Dep de biefstukken goed droog met keukenpapier en wrijf ze rondom in met half teentje knoflook, de oregano, 1 theelepel olijfolie, zout en peper. Dek af en laat staan tot later gebruik.
  2. Pureer met een staafmixer de tomaatjes met de overige knoflook, de overige olijfolie en de azijn tot een smeuïge dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Haal de witlofblaadjes los. Meng de rucola en witlof met de dressing en verdeel over 4 grote borden. Rooster de biefstukken op de barbecue 1-2 minuten per kant. Laat het vlees circa 2 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in plakjes.
  4. Verdeel de plakjes biefstuk over de salade en maal wat peper erover. Serveer direct. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.