Citroen-tiramisu

Ingrediënten

  • 500 gram mascarpone
  • 2 citroenen (rasp)
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 10 eetlepels poedersuiker
  • 150 ml slagroom
  • 24 lange vingers (pak)
  • 100 ml limonadesiroop citroen
  • 6 eetlepels limoncello

Bereiden

  1. Klop de mascarpone los met de helft van de citroenrasp. Klop in een andere kom de eidooiers luchtig. Voeg 4 eetlepels poedersuiker toe en klop circa 5 minuten. Voeg de eidooiers toe aan de mascarpone.
  2. Klop de slagroom stijf en voeg toe aan het mascarponemengsel. Klop de eiwitten met de rest van de poedersuiker stijf en spatel door de mascarpone.
  3. Meng de siroop met 100 ml water en de limoncello. Week de lange vingers circa 15 seconden in de limonade en leg een eerste laag koekjes in een schaal.nSchep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk glad.
  4. Maak een laag met de rest van de lange vingers en schep de rest van de mascarpone erop.
  5. Strijk het mengsel weer glad en laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi met de overige citroenrasp.