Gegrilde asperges

Bereiden

  1. Breng twee pannen met water en een snuf zout aan de kook. Kook de stamppotaardappelen gaar in 15 minuten. Schil de asperges met een dunschiller en snijd het harde stukje onderaan weg. Doe ze in de andere pan met het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 10 minuten garen in het hete water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Hak 3/4 van de rucola grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er de grofgehakte rucola door. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  3. Verwarm de grill van de oven voor. Wikkel de asperges in de plakjes spek en schik ze in een ovenschaal. Kruid bij met peper en zout. Zet de asperges 5 minuten onder de hete grill. Keer halverwege om.
  4. Verdeel de rucolastamppot over de borden. Verdeel daarover de asperges en overgiet met het vocht uit de ovenschaal. Werk af met de rest van de rucola en serveer.

Ingrediënten

  • 1 kilo witte asperges
  • 400 gram stamppotaardappelen
  • 150 gram Zeeuws spek
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 50 gram rucola
  • 1 eetlepel roomboter (ongezouten)
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper en zout