Ingrediënten:
Voor de gehaktballetjes:
- 2 sneeën wit brood
- 500 gram rundergehakt
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- 1 ei
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
Voor de pesto:
- 50 gram g'woon pistachenoten
- 1 teentje knoflook
- 1 bos basilicum
- 4 eetlepels g’woon olijfolie
- 1 theelepel citroensap
Bereiden:
- Laat het brood weken in wat water of melk en knijp het uit.
- Kneed het gehaktgoed door met het brood en de rest van de ingrediënten.
- Rol kleine balletjes van het gehakten laat deze afgedekt in de koelkast opstijven.
- Maal ondertussen de ingrediënten voor de pesto fijn en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de balletjes op de bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in circa 15 minuten gaar.
- Schep de pesto door de balletjes en serveer ze in een schaal.