Gemarineerde zalmfilet met orzo

Ingredienten:

  • 4 Goede Vangst zalmmoten zonder huid (zoveel mogelijk gelijke stukken)
  • 200 gram Lassie orzo
  • 1 bos bospeen
  • 200 gram g’woon tuinerwten extra fijn (diepvries)
  • 100 gram Melkan roomboter
  • 8 stengels bieslook (+ extra ter garnering)
  • 8 stengels peterselie
  • 2 theelepels Van Gilse kristalsuiker
  • Jozo keukenzout

Voor de marinade:

  • 200 ml Kikkoman sojasaus
  • 100 ml Koh Thai Thaise vissaus
  • 50 ml Ambition gembersiroop
  • 1 theelepel Sum & Sam gehakte knoflook
  • 1 theelepel Flying Goose Hot Chili Sauce
  • 1 eetlepel van Gilse basterdsuiker donker

Bereiden:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Verwarm in een pannetje totdat de suiker is opgelost en laat afkoelen. Marineer de zalm met de marinade en laat 1 uur marineren.
  2. Bereid de zalmfilet volgens één van onderstaande bereidingswijzen:

Voor bereiding op de barbecue: leg de gemarineerde zalm in aluminiumfolie en maak

het pakketje dicht. Leg de pakketjes 10 tot 12 minuten op de barbecue.

Voor bereiding in de oven: Verwarm de oven voor op de 150°C. Leg de gemarineerde

zalm in een ovenschaal en zet 20 tot 25 minuten in de oven. De kerntemperatuur moet

zowel in de oven als op de barbecue 55 graden zijn.

  1. Kook ondertussen de orzo, zoals aangegeven is op de verpakking. Schil de bospeen en blancheer samen met de erwten 5 minuten in ruim kokend water met zout. Koel de groenten af met ijskoud water.
  2. Bak de groenten vervolgens kort in de roomboter samen met de suiker en een snuf zout, totdat de groenten mooi glanzen. Snijd de bieslook en peterselie fijn en meng door de orzo. Verdeel de orzo over de borden samen met de lentegroenten en maak af met de zalmmoot en wat fijngesneden bieslook ter garnering.