Header

Ingrediënten

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook
  • 10 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper

Benodigdheden:

  • Staafmixer of blender
  • Vel bakpapier

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de helft van de tomaten en de paprika in blokjes en snijd de courgettes, aubergine en de rest van de tomaten in dunne plakjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en pers de knoflook.
  4. Voeg de blokjes paprika en tomaat toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  5. Pureer vervolgens de saus met een staafmixer of blender en breng op smaak met de verse tijm, zout en peper.
  6. Giet de saus over in een ovenbestendige pan of ovenschaal. Leg de plakjes courgette, aubergine en tomaten om en om dakpansgewijs in de saus tot de pan of schaal vol is.
  7. Dek af met een stuk met boter ingevet bakpapier.
  8. Zet de pan in de oven en bak in ongeveer 20 minuten tot de groenten gaar zijn.