Voorjaarsratatouille

Ingrediënten:

  • 2 burrata's Deliziosa
  • 2 eetlepels g'woon olijfolie extra vierge
  • 1 scheutje g'woon balsamico-azijn
  • 1 aubergine (in reepjes)
  • 1 courgette (in linten)
  • 1 gele paprika (in reepjes
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • 1 tros cherrytomaten (gehalveerd)
  • 2 knoflooktenen (fijngeperst)
  • 4 blaadjes basilicum
  • 1 eetlepel Vomar verse pesto
  • Peper en zout

Bereiden:

1. Verwarm een koekenpan op een middelhoge stand samen met de olie. Bak hierin de rode ui samen met een scheutje balsamico-azijn ongeveer 2 minuten, totdat de azijn een mooi glazuurlaagje om de ui vormt.
2. Voeg vervolgens de knoflook en de overige groenten, behalve de tomaten, toe aan de pan. Bak de groenten 8-10 minuten mee, totdat alles gaar is. Voeg de laatste 4 minuten de tomaten bij de ratatouille.
3. Haal de pan van het vuur. Voeg vervolgens de pesto toe aan de ratatouille en schep goed om. Laat het mengsel iets afkoelen, totdat alles lauwwarm is.
4. Verdeel de ratatouille over een grote schaal. Plaats op de groenten de burrata en breng op smaak met peper en zout. Top het gerecht af met de basilicum en bestrooi eventueel naar smaak nog met een beetje extra vierge olijfolie.