Vomar houdt zich aan de afspraak: vanaf 2024 alleen verse kip met keurmerk

Woensdag 6 december 2023

Supermarktketen Vomar houdt zich aan de afspraak die is gemaakt in 2021 en zal per 1 januari enkel nog verse kip met keurmerk verkopen.

Beter Leven kip
Vomar Voordeelmarkt heeft zich gecommitteerd om per 1 januari 2024 alle kip van het Vomar-huismerk over te zetten op minimaal het Beter Leven keurmerk 1 ster. Alle kip onder het label ‘Gulden Hoeve’ en alle kipvleeswaren zijn momenteel al voorzien van het Beter Leven keurmerk.

Keurmerk Dierenbescherming
Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Het Beter Leven keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming.

Discount en duurzaam
Deze stap om alle kip van het Vomar-huismerk over te zetten naar dit keurmerk, past uitstekend binnen het ‘Vomar kost niet de wereld’-programma waarin Vomar door middel van vele initiatieven laat zien dat discount en duurzaam ondernemen heel goed samen gaan. Het aanbieden van een verantwoord assortiment is daar een belangrijke pijler van.