Vomar verkoopt vanaf einde 2023 alleen kip met keurmerk

Initiatief verduurzaming verse kip bij Vomar Voordeelmarkt krijgt een pluim van Wakker Dier

Beter Leven kip
Vomar Voordeelmarkt heeft zich gecommitteerd om per eind 2023 alle kip van het Vomar-huismerk over te zetten op minimaal het Beter Leven keurmerk 1 ster. Dit gaat ook gelden voor alle kip in de verse maaltijden en op alle verse pizza’s van het Vomar-huismerk. Alle kip onder het label ‘Gulden Hoeve’ en alle kipvleeswaren zijn momenteel al voorzien van het Beter Leven keurmerk.

Keurmerk Dierenbescherming
Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Het Beter Leven keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming.

Discount en duurzaam
Deze stap om alle kip van het Vomar-huismerk over te zetten naar dit keurmerk, past uitstekend binnen het ‘Vomar kost niet de wereld’-programma waarin Vomar door middel van vele initiatieven laat zien dat discount en duurzaam ondernemen heel goed samen gaan. Het aanbieden van een verantwoord assortiment is daar een belangrijke pijler van.