Nu bestellen Lijst wissen

Boodschappenmand

Zoekresultaten

Privacyverklaring Vomar Voordeelmarkt

Privacyverklaring Vomar Voordeelmarkt B.V.


Dit is de privacyverklaring van Vomar Voordeelmarkt B.V. (hierna: “Vomar”). Deze privacyverklaring geeft je informatie over de wijze waarop we gegevens verwerken van onze klanten en gebruikers van onze website, winkels en andere diensten, zoals mobiele apps.

Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 25 mei 2018.

Inhoudsopgave


1. Vomar
2. Als je jonger bent dan 16 jaar
3. Persoonsgegevens
4. Verzamelde gegevens en doeleinden verwerking
  • I. Afhandelen van klachten en verzoeken om informatie
  • II. Deelnemen aan een speciale actie
  • III. Het uitvoeren van bestellingen via de webshop, winkel of Vomar App en het aanmaken en onderhouden van het (persoonlijke) Vomar account van betrokkene
  • IV. Het toesturen van aanbiedingen, nieuwtjes en acties via e-mail, app en post;
  • V. Cameratoezicht
  • VI. Ter ondersteuning van communicatie en campagnes via social media;
  • VII. Analyses voor procesverbetering, ontwikkeling van producten en diensten en marktonderzoek
  • VIII. Ter registratie van deelname aan de Klant is koning kaart

5. Verstrekking gegevens aan derden
6. Beveiliging
7. Privacyrechten betrokkenen
8. Websites van derden
9. Cookies
10. Bewaartermijnen
11. Contact



1. Vomar

Vomar vindt een goede omgang met persoonsgegevens van groot belang. Een persoonsgegeven is iedere informatie over een geïdentificeerd of identificeer­baar natuurlijk persoon. Onder een verwerking van persoonsgegevens wordt elke handeling of geheel van handelingen verstaan met betrekking tot persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons zorgvuldig verwerkt en beveiligd en wij zorgen ervoor dat de verwerking ervan voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving.

Vomar blijft haar diensten ontwikkelen en optimaliseren om deze zoveel mogelijk af te stemmen op je persoonlijke wensen en behoeften. Wij vinden het belangrijk er voor te zorgen dat onze dienstverlening transparant, persoonlijk en betrouwbaar is. In deze privacyverklaring­ wordt informatie gegeven over de verschillende manieren waarop Vomar gegevens verzamelt en de doeleinden waarvoor gegevens kunnen worden gebruikt.

Vomar Voordeelmarkt B.V. gevestigd aan de Opaalstraat 15, 1812 RH te Alkmaar, is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens zoals beschreven in deze privacyverklaring. Dit houdt in dat Vomar de doeleinden en de middelen voor de verwerking zelf bepaalt en dat zij verantwoor­delijk is voor de naleving van de wettelijke eisen. Wij hebben het recht om deze privacyverklaring te allen tijde te wijzigen. Op deze pagina vind je altijd de meest recente informatie.


2. Als je jonger bent dan 16 jaar


Als je jonger bent dan 16 jaar, mag je slechts persoonsgegevens aan Vomar verstrekken indien één van je ouders of een wettelijke vertegenwoordiger die deze privacyverklaring heeft gelezen ons hiervoor namens jou toestemming geeft. Wij verzoeken je daarom geen gegevens aan ons te verstrekken indien je (nog) geen toestemming hebt gekregen.


3. Persoonsgegevens


In het kader van onze dienstverlening, de verkoop van onze producten of wanneer je anderszins contact hebt met Vomar, leggen wij persoonsgegevens vast zoals:
  • Naam, adres en woonplaats
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Emailadres
  • Telefoonnummer
  • Handtekening
  • Bank- en betaalgegevens (bij aankoop)
  • IP-adres
  • Gekochte producten
  • Duur en tijdstip van bezoek
  • Surfgedrag op de website
  • Inloggegevens


4. Verzamelde gegevens en doeleinden verwerking


Vomar bewaart en gebruikt uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken. Vomar verzamelt en verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
  • I.afhandelen van klachten en verzoeken om informatie;
  • II.deelnemen aan een speciale actie;
  • III.het uitvoeren van bestellingen via de webshop, winkel of Vomar App en het aanmaken en onderhouden van het (persoonlijke) Vomar account van betrokkene;
  • IV.het toesturen van aanbiedingen, nieuwtjes en acties via e-mail, app en post;
  • V.cameratoezicht;
  • VI.ter ondersteuning van communicatie en campagnes via social media;
  • VII.analyses voor procesverbetering, ontwikkeling van producten en diensten en marktonderzoek.
  • VIII.ter registratie als deelnemer van de Klant is koning kaart


I. Afhandelen van klachten en verzoeken om informatie
Als je contact opneemt met of gebruik maakt van de diensten van de Vomar klantenservice, zullen wij jouw vraag of klacht en jouw contactgegevens opslaan om jouw klacht, verzoek of vraag zo goed mogelijk te kunnen afhandelen. Indien nodig voor de afhande­ling van de klacht, kan Vomar om meer persoonsgegevens vragen.

II. Deelnemen aan een speciale actie
Vomar biedt je regelmatig de mogelijkheid aan om deel te nemen aan speciale acties, bijvoorbeeld spaaracties, prijsvragen of promotionele kansspelen. In sommige gevallen zullen wij je vragen een formulier (bijvoorbeeld op een website of in een folder) in te vullen om mee te kunnen doen. Bij deelname verwerkt Vomar de door jou opgegeven contactgegevens zoals je naam, leeftijd, adres en/of e-mailadres om je deelname te registreren en/of te bevestigen, om te bepalen of je voldoet aan de promotievoorwaarden en om de eventueel toegekende prijzen en voordelen aan jou toe te sturen. Afhankelijk van de speciale actie verwerken we ook informatie over je deelname zoals je scores, inzendingen of spaarsaldo.

III. Het uitvoeren van bestellingen via de webshop, winkel of Vomar App en het aanmaken en onderhouden van het (persoonlijke) Vomar account van betrokkene
Vomar legt persoonsgegevens vast bij bezoek aan de Vomar website, bij het aanvragen of bestellen van producten of diensten door klanten, bij het aanmaken van een Vomar Account en bij gebruik van de Vomar applicatie (hierna: “Vomar App”).

Op Vomar.nl kan je een eigen Vomar Account aanmaken. Wij zullen je vragen hier een aantal persoonsgegevens in te vullen. Hierdoor kan je volledig van alle diensten en functionali­teiten gebruik maken die Vomar via de website en Vomar App aanbiedt.

De persoonsgegevens die je verstrekt kun je altijd aanpassen. De gegevens die je verstrekt stellen ons in staat om onze dienstverlening nog beter op jou te kunnen afstemmen. De verstrekte persoonsgegevens gebruiken we, naast de verder in deze privacyverklaring genoemde doeleinden, om het Vomar Account te kunnen aanmaken en je de daarbij behorende functionaliteiten te bieden.

IV. Het toesturen van nieuwtjes, aanbiedingen en acties via e-mail
Indien je dat wenst en hiervoor toestemming hebt gegeven, ontvang je periodiek de nieuwsbrief van Vomar per email. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen mocht je geen interesse meer hebben in onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat informatie over producten, diensten en evenementen van Vomar.

V. Cameratoezicht
In onze winkels en parkeergebouwen zijn beveiligingscamera’s aanwezig. Deze camera's zijn duidelijk zichtbaar geplaatst en bij betreding van onze winkels en parkeergebouwen word je op de aanwezigheid van cameratoezicht geattendeerd.

We gaan zorgvuldig om met de camerabeelden. Beelden van het cameratoezicht worden na maximaal 4 weken , danwel na afhandeling van eventueel geconstateerde incidenten verwijderd.

Wij gebruiken de camerabeelden voor de veiligheid van onze klanten, onze werknemers, de beveiliging van onze gebouwen, het bewaken van de producten in onze winkels en het vastleggen van incidenten. De beelden kunnen worden verstrekt aan politie en justitie in geval van incidenten.

VI. Ter ondersteuning van communicatie en campagnes via social media
Vomar is op verschillende sociale media aanwezig, zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Youtube, Instagram en LinkedIn. Als je Vomar volgt via sociale media, of communiceert met of over Vomar via sociale media (bijvoorbeeld wanneer je commentaar plaatst, media uploadt, een persoonlijke boodschap verzendt of fan van ons wordt door op de "Like" knop te klikken), kan het zijn dat wij persoonlijke informatie over je ontvangen (zoals je (gebruikers)naam, je profielfoto, je woonplaats, je e-mailadres en je geslacht) en/of de door jou bekeken en geplaatste content en berichten met betrekking tot Vomar. Vomar volgt discussies op deze kanalen, neemt er aan deel en beantwoordt individuele, relevante vragen. Vomar behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om niet op iedere vraag of opmerking te reageren. Aan het wel of niet inhoudelijk reageren, kan dan ook geen enkel recht worden ontleend.

Wij gebruiken de ontvangen gegevens om zo goed mogelijk op jou te reageren en slaan daarvoor de gegevens die wij ontvangen ook op bij de andere gegevens die we over jou hebben. Hierdoor kunnen we je ook op een later moment persoonlijker te woord staan. Wij bewaren de ontvangen gegevens in overeenstemming met deze privacyverklaring.

In aanvulling op deze privacyverklaring kan Vomar bij een bepaalde dienst of actie specifieke informatie geven over het gebruik van een social media platform. Deze informatie is dan van toepassing boven de bepalingen in deze privacyverklaring.

Naast deze privacyverklaring zijn het privacy­beleid, de gebruiksvoorwaarden en andere verklaringen van het betreffende social media platform van toepassing. Vomar raadt je aan om die gebruiksvoorwaarden en andere verklaringen ook zorgvuldig te lezen.

VII. Analyses voor ontwikkeling van producten/dien­sten, marktonderzoek en verbetering van processen
Vomar verwerkt gegevens van jou indien je deelneemt aan (statistische) onderzoeken. Vomar gebruikt de uitkomsten van het onderzoek voor verbeteringen binnen Vomar in de breedste zin van het woord, zodat zij haar assortiment en diensten zo goed mogelijk kan afstemmen op de wensen en behoeften van onze klanten en bezoekers. De onderzoeksresultaten worden uitsluitend op geaggregeerde basis gerapporteerd. Dit betekent dat de resultaten op geen enkele wijze tot individuele klanten zijn te herleiden.

VIII. Ter registratie van deelname aan de Klant is koning kaart
Als je wilt deelnemen aan het spaarprogramma voor de Klant is koning kaart (KIK kaart), is het verstrekken van een geldig e-mailadres, voor- en achternaam, handtekening, adres, woonplaats, telefoonnummer, geslacht, geboortedatum en samenstelling huishouden verplicht. Door inschrijving voor de KIK kaart, kan je deelnemen aan het spaarprogramma bij het boodschappen doen in onze winkels. Klik hier voor verdere informatie over het KIK spaarprogramma. Vomar verwerkt je gegevens in verband met de registratie van de spaarpunten en om hierover met jou te kunnen communiceren.

Je kunt je deelname aan de Klant is koning kaart altijd stop zetten. Dit kan bij de servicebalie van een Vomar filiaal naar keuze.

Indien je daarvoor toestemming hebt gegeven bij registratie voor de KIK-kaart wordt jouw e-mailadres gebruikt voor het toesturen van nieuwsbrieven met actuele aanbiedingen, specifieke acties en informatie over bijvoorbeeld (nieuwe) producten en diensten. De toestemming voor het toesturen van e-mail nieuwsbrieven kan je altijd intrekken door gebruik te maken van de afmeldlink in het toegezonden e-mailbericht.


5. Verstrekking gegevens aan derden


Vomar kan bij de uitvoering van haar dienstverlening gebruik maken van de diensten van derden (bijv. voor de uitvoering van marketingactiviteiten). Persoonsgegevens worden slechts aan derden beschikbaar gesteld wanneer deze gegevens nodig zijn voor de derde partij ter uitvoering van de betreffende diensten. Deze derde partijen treden hierbij op als verwerker voor Vomar en Vomar draagt zorg dat deze partijen voldoende waarborgen bieden ten aanzien van de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen. Derde partijen die voor Vomar optreden als verwerker hebben een overeenkomst met Vomar afgesloten waarin onder meer is opgenomen dat zij jouw gegevens alleen zullen verwerken in opdracht van Vomar.

Voor het overige zal Vomar jouw gegevens niet aan derde partijen verstrekken, behalve zoals beschreven in deze privacyverklaring. Vomar kan jouw gegevens wel verstrekken aan derden als je daar zelf toestemming voor hebt gegeven. Vomar kan ook jouw gegevens aan derden verstrekken als deze gegevens niet tot jou persoonlijk kunnen worden herleid (zoals automatisch gegenereerde informatie, niet zijnde jouw IP-adres). Ten slotte kan Vomar jouw gegevens aan derden verstrekken indien Vomar hiertoe wettelijk is verplicht, zoals aan toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsinstanties. Persoonsgegevens kunnen in dit kader ook worden doorgegeven aan ontvangers in landen buiten de Europese Economische Ruimte. Vomar zal in dergelijke gevallen maatregelen nemen die redelijkerwijs nodig zijn om te waarborgen dat je gegevens zo goed mogelijk worden beschermd.


6. Beveiliging


Vomar gaat uiterst zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Wij hebben verschillende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, onrechtmatig gebruik, onnodige verzameling en/of bewaring. Zo beveiligen wij onze systemen en applicaties volgens de geldende standaarden voor informatiebeveiliging, dragen wij zorg voor beperkte toegang tot gegevens en geheimhoudingsplicht voor medewerkers.


7. Privacyrechten betrokkenen


Je hebt recht op inzage in jouw persoonsgegevens, het recht correctie, beperking, aanvulling of verwijdering van jouw persoonsgegevens te vragen en daarnaast kan je vragen om overdracht van jouw gegevens. Ten slotte kan je bezwaar maken tegen het gebruik van jouw gegevens.

Indien de verwerking van jouw gegevens berust op toestemming, dan kan je deze te allen tijde intrekken. De Vomar Klantenservice kan je helpen bij het aanpassen van je Vomar Account.

Indien je gebruik wilt maken van één van voornoemde privacyrechten, dan kan je hiervoor een verzoek sturen naar:
Vomar Klantenservice
Mail: vomar@vomar.nl
Telefoonnummer: 072-7502555
Contactformulier: www.vomar.nl/contact

Bij een betrokkene jonger dan 16 jaar of handelingsonbevoegd, dient het verzoek te worden ingediend door diens wettelijke vertegenwoordiger.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren, door een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om op de kopie jouw BSN én jouw pasfoto af te schermen.

Mocht je klachten hebben over de verwerking van jouw persoonsgegevens, dan vernemen wij dit natuurlijk graag en helpen je graag verder. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


8.
Websites van derden


Op de website van Vomar en in de Vomar App kunnen hyperlinks en/of sociale media buttons staan waarmee je de website van Vomar verlaat en op de website van een andere partij terecht komt. Vomar heeft geen zeggenschap over diensten en websites van derden waarnaar wordt gelinkt. Het kan dus zo zijn dat voor deze diensten en websites van derden een ander privacy beleid geldt. Deze privacyverklaring van Vomar heeft alleen betrekking op gegevens die via de websites en applicaties van Vomar zijn verkregen. Vomar accepteert geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) diensten en/of websites van derden.


9. Cookies


Op onze website maken wij gebruiken van cookies. Een cookie is een klein bestand dat verstuurd wordt door een internetserver en dat wordt opgeslagen op je computer/tablet/smartphone. De cookies worden uitgelezen door de browser (o.a. Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Firefox) bij het openen van een internetpagina.

Vomar maakt gebruik van de volgende type cookies:
Functionele cookies: cookies die noodzakelijk zijn om online te kunnen winkelen.
Analytische cookies: cookies die ons helpen erachter te komen wat verbeterd kan worden op de website of in nieuwsbrieven.


Functionele cookies
Functionele cookies of noodzakelijke cookies helpen de website van Vomar en de Vomar App naar behoren te functioneren. Voor gebruik van functionele of noodzakelijke cookies die geen of slechts beperkte gevolgen hebben voor je privacy is geen toestemming vereist.

Overzicht functionele cookies
JSESSIONID (hiermee wordt tijdelijk informatie van de sessie (websitebezoek) van de gebruiker opgeslagen. Hierdoor hoeft de gebruiker bijvoorbeeld een formulier niet opnieuw in te vullen als hij een pagina herlaadt, of niet alle velden in een keer juist invult)

connect.sid

customer_auth_token (hiermee wordt de gebruiker geïdentificeerd als hij is ingelogd)

store_user_auth_token (hiermee wordt de gebruiker geïdentificeerd als hij is ingelogd)

display cookie consent


Analytische cookies (geanonimiseerd)
Met analytische cookies verzamelt Vomar statistieken van de gebruikers van haar website en van de Vomar App. Door website gebruik te meten kan Vomar blijven verbeteren in het voordeel van haar gebruikers.

Overzicht analytische cookies
Google Analytics
Dit is een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google. Via deze cookies krijgt Vomar inzage in het bezoek op de website. Denk hierbij aan bezoekersaantallen, populaire pagina’s en onderwerpen. Op deze manier kan Vomar de informatie op de website beter afstemmen op de behoefte(n) van haar websitebezoekers.


10. Bewaartermijnen


Vomar bewaart persoonsgegevens in overeenstemming met de wet niet langer dan noodzakelijk (in een vorm die het mogelijk maakt de betrokkene te identificeren) voor de verwerkelijking van de doeleinden waarvoor zij worden verzameld of vervolgens worden verwerkt, en in elk geval zo lang als specifieke regelgeving vereist. In geval van gemengde gegevensverzamelingen, wordt de langste bewaartermijn gehanteerd.


11. Contact


Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je deze richten aan:

Vomar B.V.
t.a.v. Klantenservice
Mail: vomar@vomar.nl
Telefoonnummer: 072-750 25 55
Contactformulier: www.vomar.nl/contact