Meng het fruit samen met 3 eetlepels honing en pureer dit met een staafmixer. Zeef het tot een gladde drank.
Doe de amandelmelk samen met de fruitpuree in de blender en mix het goed door.
Fruitsmoothie
Ingrediënten
300 gram diepvries smoothiemix banaan, mango en aardbei
500 ml verse Vomar sinaasappelsap
Bereiden
Ontdooi het diepvriesfruit in circa 15 minuten.
Doe de sinaasappelsap in de blender en voeg het fruit toe.
Blend het geheel tot een gladde smoothie.
Huisgemaakte ijsthee
Ingrediënten
1 liter kokend water
2 zakjes groene thee citroen
2 eetlepels citroensap
1 citroen (in schijfjes)
2 eetlepels heldere bloemenhoning
Bosje verse munt
IJsklontjes
Bereiden
Laat het kokende water ongeveer 5 minuten afkoelen en zet hier sterke groene thee van.
Voeg de honing toe en roer door tot het geheel is opgelost. Voeg 2 eetlepels citroensap toe.
Laat de thee eerst goed afkoelen en plaats hem pas daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
Serveer de ijsthee met ijsklontjes, schijfjes citroen en een takje verse munt.
Fruitlimonade
Ingrediënten
250 gram aardbeien (in kwarten)
200 gram blauwe bessen (gehalveerd)
150 gram rode bessen
2 sinaasappels (waarvan 1 in plakjes)
1 citroen (in plakjes)
1 takje verse tijm
4 takjes verse munt
IJsklontjes
1 liter water (net van de kook af)
Bereiden
Doe de aardbeien, blauwe en rode bessen in een grote waterkan of limonadetap.
Voeg de plakjes citroen en sinaasappel toe. Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze samen met de takjes munt toe aan het fruit en giet het hete water erover.
Zet in de koelkast en laat minimaal een uur afkoelen. Hoe langer je het laat staan, hoe meer smaak eraan komt.
Pers de sinaasappel uit en voeg het sap toe. Voeg ijsblokjes toe en serveer in glazen.