Bloemkoolpizza

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de pizzabodems drie minuten voor in de voorverwarmde oven.
  2. Verdeel de tomatenpuree over de bodems.
  3. Maak een vrolijke smiley van de resterende ingrediënten. Maak bijvoorbeeld het haar van de broccoli, ogen met salami en olijven, gebruik de cherrytomaatjes als mond en de mozzarella voor de blosjes op de wangen. Breek een eitje in het midden van de pizza als neus.
  4. Bak de pizza’s in ongeveer 8 minuten af in de oven.

Ingrediënten

  • 4 bloemkool-pizzabodems
  • 2 blikjes tomatenpuree (à 140 gram)
  • 8 plakjes salami
  • 1 potje groene olijven zonder pit (in dunne plakjes)
  • 1 bol mozzarella
  • Handje cherrytomaten (gehalveerd)
  • 1/2 stronk broccoli (voorgekookt, in roosjes)
  • 4 scharreleieren M