Courgetti

Ingrediënten

  • 300 gram courgette spaghetti
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 1 sjalotje (fijngehakt)
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels dille (fijngesneden)
  • Scheutje olijfolie
  • 75 gram geraspte kaas (jong belegen)
  • Zout en peper

Bereiden

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes.
  2. Doe wat olijfolie in een wokpan en roerbak de courgette spaghetti hierin.
  3. Maak ondertussen de roomsaus. Doe hiervoor een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit het sjalotje. Voeg de room, het citroensap, de dille, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat doorkoken tot de gewenste dikte. Voeg de spekreepjes en de roomsaus bij de courgette spaghetti.
  4. Garneer met wat geraspte kaas.