Mini-hamburgers in kropsla

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 230°C. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in repen. Voeg een flinke snuf zout en twee eetlepels zonnebloemolie toe en verdeel over een bakplaat. Bak de friet in ongeveer 35 minuten gaar in het midden van de oven en schep regelmatig om.
  2. Bak ondertussen de mini hamburgers in een koekenpan rondom bruin en laat op laag vuur nog circa 7 minuten nabraden. Leg een plakje cheddar kaas op de hamburger en laat smelten.
  3. Gebruik een blad kropsla als broodje en leg de mini hamburger hierop. Beleg met komkommer en tuinkers en leg er nog een blad kropsla bovenop. Prik in het midden een satéprikker met een snoeptomaatje en augurkje.

Neem 2 slaburgers per volwassenen en 1 per kind en serveer deze samen met de zoete aardappelfrietjes.

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 12 bladeren kropsla
  • 6 mini hamburgers
  • 6 snoeptomaatjes
  • 6 plakjes cheddar
  • Tuinkers
  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 cocktailaugurken
  • Zout