Nasi

Bereiden

  1. Verhit één eetlepel olijfolie in een wok en bak het kipgehakt gaar. Voeg na 4 minuten de kipkruiden toe en bak mee.
  2. Voeg de gember en knoflook toe aan het gehakt en roerbak 1 min. Doe de soepgroenten erbij en roerbak nog 3 min.
  3. Voeg daarna de bloemkoolrijst en paprika toe voor nog eens 3 minuten.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.
  5. Serveer de nasi met de eieren erop.

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst 
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 verse gember (ca. 3 cm, fijngesneden)
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 4 scharreleieren M
  • 350 gram boerensoepgroenten
  • 1 eetlepel kipkruiden traditioneel
  • 2 eetlepels olijfolie