Ingrediënten
- 400 gram bloemkoolrijst
- 300 gram kipgehakt
- 1 verse gember (ca. 3 cm, fijngesneden)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 4 scharreleieren M
- 350 gram boerensoepgroenten
- 1 eetlepel kipkruiden traditioneel
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
- Verhit één eetlepel olijfolie in een wok en bak het kipgehakt gaar. Voeg na 4 minuten de kipkruiden toe en bak mee.
- Voeg de gember en knoflook toe aan het gehakt en roerbak 1 min. Doe de soepgroenten erbij en roerbak nog 3 min.
- Voeg daarna de bloemkoolrijst en paprika toe voor nog eens 3 minuten.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.
- Serveer de nasi met de eieren erop.