Regenboog verjaardagstaart

Ingrediënten

  • 1 pak biscuittaart
  • 5 scharreleieren M
  • 50 ml water
  • 100 gram roomboter (ongezouten, op kamertemperatuur)
  • 125 ml halfvolle melk
  • Mix voor luchtige botercrème
  • 250 gram smarties
  • 2 verpakkingen rolfondant wit
  • Feestkaarsjes

Bereiden

  1. Neem 2 bakvormen van 18 cm en vet deze goed in. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bereid de biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer het beslag en bak hier twee kleine taartjes van. Snijd een klein laagje van de onder- en bovenzijde van beide cakes af, zodat deze mooi op elkaar aansluiten, en snijd daarna beide taartjes in de hoogte door de helft. Hol drie van de vier stukken taart in het midden uit met een doorsnede van ongeveer 9 cm.
  3. Bereid de botercrème volgens aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bestrijk de stukken taart met botercrème en stapel de drie stukken met een holte op elkaar. Vul de holte met ongeveer driekwart van de smarties en leg het vierde stuk taart erop.
  5. Rol het fondant uit tot een ronde lap van ongeveer 36 cm doorsnede en leg deze voorzichtig over het taartje. Snijd het overtollig fondant weg met een mesje.
  6. Versier de taart nu met de rest van de smarties. Dit gaat het makkelijkst als je de snoepjes een klein beetje nat maakt en daarna voorzichtig in het fondant drukt. Decoreer het taartje met de feestkaarsjes.