Header

Bereiden

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Klop de eieren los met 4 eetlepels koud water, bieslook, zout en peper.
  3. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin van het eimengsel een omelet. Laat afkoelen.
  4. Bak de zalmfilet in de rest van de olie circa 2 minuten per kant.
  5. Leg 4 vellen vershoudfolie naast elkaar en leg daarop de norivellen. Verdeel daarover in het midden met een vochtige lepel de helft van de rijst. Druk iets platter met de achterkant van de lepel en verdeel de koriander erover.
  6. Snijd de omelet in repen en leg de helft ervan op de koriander. Verdeel daarover de zalm.
  7. Meng de mayonaise met de wasabi en bestrijk de zalm ermee. Leg de rest van de omelet op de zalm en verdeel de rest van de rijst erover. Druk alles een beetje platter.
  8. Vouw de punten van de norivellen diagonaal naar het midden, sla het folie er strak omheen en vorm zo 4 pakketjes.
  9. Snijd ze doormidden en neem als sandwich mee in een lunchbox.

Ingrediënten

  • 200 gram Saitaku sushirijst
  • 4 Vomar scharreleieren maat M
  • 1 eetlepel verse bieslook (gehakt)
  • 3 eetlepels g'woon arachideolie
  • 200 gram Goede Vangst zalmfilets
  • 4 Saitaku norivellen
  • Half bosje verse koriander (gehakt)
  • 4 eetlepels g'woon mayonaise
  • 1 theelepel Saitaku wasabipasta
  • Zout en peper