Header

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 220°C.
  2. Bestrijk de paprika’s rondom met wat olie en laat het vel van de paprika’s hoog in de oven donkerbruin kleuren. Neem ze uit de oven en laat ze afgedekt afkoelen zodat het vel vanzelf loslaat.
  3. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de vellen en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees klein en pureer driekwart van de paprika’s in een blender of met een staafmixer. Snijd de rest van de paprika in kleine blokjes.
  4. Verwarm de olie in een soep- of hoge braadpan en fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en de tijm toe en fruit nog een minuut mee.
  5. Voeg de tomatenpuree, de paprikapuree en de paprikastukjes toe. Roer op lage stand nog een minuut door en voeg het bouillonblokje en 500 ml kokend water toe.
  6. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

  • 4 rode paprika's
  • 4 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 eetlepel g'woon tomatenpuree
  • 1 blokje Maggi tuinkruidenbouillon
  • Zout en peper