Ingrediënten:
- 8 plakken Robber volkorenbrood (geroosterd)
- 25 krop ijsbergsla (gewassen, in repen)
- 2 tomaten (in plakjes)
- 1 appel (in partjes)
- 1 eetlepel citroensap
- 12 plakjes Vomar ontbijtspek
- 4 eetlepels g’woon yoghurtmayonaise
- Verstegen zout en peper
Bereiden:
- Verhit een koekenpan op een middelhoge stand, bak hierin het ontbijtspek knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng de yoghurtmayonaise met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk vervolgens de plakken brood aan één kant met de mayonaise.
- Leg op 4 blaadjes ijsbergsla, vervolgens tomaat, ontbijtspek en weer een plak brood.
- Snijd de sandwich diagonaal in vieren en steek er satéprikkers doorheen.
- Doe de sandwich in (het hoofdvak van) de broodtrommel en leg de appelpartjes in de bakjes ernaast.