BLT-sandwich

Ingrediënten:

  • 8 plakken Robber volkorenbrood (geroosterd)
  • 25 krop ijsbergsla (gewassen, in repen)
  • 2 tomaten (in plakjes)
  • 1 appel (in partjes)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 12 plakjes Vomar ontbijtspek
  • 4 eetlepels g’woon yoghurtmayonaise
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Verhit een koekenpan op een middelhoge stand, bak hierin het ontbijtspek knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng de yoghurtmayonaise met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk vervolgens de plakken brood aan één kant met de mayonaise.
  4. Leg op 4 blaadjes ijsbergsla, vervolgens tomaat, ontbijtspek en weer een plak brood.
  5. Snijd de sandwich diagonaal in vieren en steek er satéprikkers doorheen.
  6. Doe de sandwich in (het hoofdvak van) de broodtrommel en leg de appelpartjes in de bakjes ernaast.