Courgette-krieltjessalade

Ingrediënten:

    • 0,25 courgette
    • 100 gram krieltjes (koelvers)
    • 0,5 eetlepel g’woon olijfolie traditioneel
    • 1 theelepel Verstegen gedroogde Italiaanse kruiden
    • 1 G’woon zongedroogd tomaatje (in dunne reepjes)
    • 3 stengels verse peterselie (fijngehakt)
    • 3 stengels verse munt (fijngehakt)
    • 0,25 blik G’woon kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt)

    voor de dressing

    • 50 ml Melkan volle yoghurt
    • 0,25 eetlepel Marne Groninger mosterd grof & pittig
    • 5 eetlepel verse bieslook (gehakt)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Schaaf de courgette met een (kaas)schaaf in linten. Schep de krieltjes om met de olijfolie en kruiden en verdeel ze over een bakplaat. Rooster de krieltjes in de oven in 10 minuten goudbruin en schep ze tussendoor om.
  2. Snijd de courgettelinten in repen zo breed als tagliatelle. Schep de courgette in een kom om met de tomaatjes, verse groene kruiden en kikkererwten.
  3. Schud de ingrediënten voor de dressing om in een schoon potje.
  4. Neem de krieltjes uit de oven en bestrooi met zout en peper. Laat afkoelen tot lauwwarm en schep door de courgettesalade. Voeg de yoghurtdressing naar smaak toe.