Poké bowl Met sushirijst voor in de broodtrommel

Ingrediënten:

  • 300 gram Saitaku sushirijst
  • 6 eetlepels Saitaku rice vinegar (rijstazijn)
  • 1 vel Saitaku sushi nori (zeewier)
  • 4 Gulden Hoeve kipburgers
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 400 gram snoeptomaatjes
  • G’woon bak & braadboter
  • 1 theelepel Jozo keukenzout

Bereiden:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm kort de rijstazijn en los er wat zout in op. Schep na het bereiden van de rijst de marinade voorzichtig door de rijst.
  2. Snijd de groenten in hapklare stukjes.
  3. Bak de kipburgers aan beide zijden in bakboter in ca. 10 minuten en snijd in reepjes.
  4. Verdeel de rijst over 4 lunchboxen. Verdeel bovenop de rijst de groenten en de reepjes vlees.
  5. Knip een vel nori in dunne reepjes en strooi deze over de poké bowl.