Potloodbrownies

Ingrediënten:

  • 200 gram g’woon pure chocolade (fijngehakt)
  • 100 gram g’woon witte chocolade (fijngehakt)
  • 150 gram Melkan roomboter ongezouten (in blokjes)
  • 3 scharreleieren maat L
  • 125 gram van Gilse donkere basterdsuiker
  • 1 zakje Dr. Oetker vanillesuiker
  • 45 gram Bindy zelfrijzend bakmeel
  • 1 pot Dr. Oetker disco versiering
  • Jozo keukenzout
  • G’woon bakpapier

Bereiden:

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter op een lage stand in een steelpannetje. Haal dit pannetje vervolgens van de warmtebron, roer de pure chocolade erdoor en laat rustig smelten.
  3. Klop de eieren, basterd- en vanillesuiker met een mespuntje zout circa 5 minuten met een mixer. Schenk de gesmolten chocolade al mixend bij het eiermengsel.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en meng tot een egaal beslag.
  5. Giet het beslag in de bakvorm, bak in circa 20 minuten gaar in de oven en laat 30 minuten afkoelen.
  6. Haal de brownies uit de bakvorm en snijd er met een scherp mes potloodvormen uit.
  7. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Bestrijk de potloodbrownies met de witte chocolade, maar laat onder de punt een gedeelte vrij.
  8. Bestrooi daarna het rechthoekige gedeelte met de disco versiering.