Salade to Go

Ingrediënten:

  • 300 gram g’woon diepvries tuinerwten extra fijn (ontdooid)
  • 1 winterpeen (geraspt)
  • 16 cherrytomaatjes (in kwarten)
  • 5 komkommer
  • 1 zakje veldsla
  • 3 scharreleieren maat L
  • 1 blikje g’woon maïs (à 150 g)
  • 1 blik g’woon kidneybonen (à 400 g)

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels Melkan volle yoghurt
  • 2 eetlepels g’woon mayonaise
  • 1 eetlepel g’woon olijfolie traditioneel
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Doe de tuinerwten in een pan en voeg een beetje water toe. Breng aan de kook en laat vervolgens circa 4 minuten zachtjes doorkoken. Giet af en laat afkoelen.
  2. Kook de eieren in circa 8 minuten hard.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de dressing over de potten en leg een laagje erwten op de bodem. Verdeel de wortel erover.
  5. Leg de tomaatjes erop en verdeel de maïs erover. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  6. Snijd de komkommer nog een keer door. Snijd deze kwarten in dunne boogjes en leg in de potten.
  7. Leg de kidneybonen erop. Pel de eieren en snijd ze (evt. met een eiersnijder) in dunne plakjes.
  8. Leg de eierplakjes tegen de rand van de pot(ten) en vul in het midden op met een handje sla. Neem de pot bijvoorbeeld mee naar school of werk: keer om voordat je gaat eten zodat de dressing goed mengt met alle ingrediënten.