Sticky chicken voor in de broodtrommel

Ingrediënten:

  • 5 eetlepel Go-Tan sriracha
  • Kikkoman sojasaus
  • 5 theelepel verse knoflook (fijngehakt)
  • 3 theelepels verse gember (fijngehakt)
  • 1 kilo kippenvleugels naturel (of kipdijfilet)
  • 6 eetlepels g’woon heldere bloemenhoning
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 8 stengels verse bieslook of peterselie

Bereiden:

  1. Meng de sriracha, sojasaus, knoflook, gember en honing goed door elkaar tot een mooie saus.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de kipkluifjes rondom bruin.
  3. Voeg de saus toe aan de pan. Zet het vuur weer hoger, zodat de saus blijft pruttelen en kan indikken. Roer de kipkluifjes goed om, zodat er een mooi laagje om de kip heen blijft zitten.
  4. Breng op smaak met fijngesneden bieslook of peterselie.

Tip! Lekker om te serveren met basmatirijst en sperziebonen. Roerbak de sperziebonen met wat gehakte gember en sriracha.