Ierse biefstuk met chimichurry

Ingrediënten

  • 500 gram ovenfriet
  • 500 gram sperziebonen (afgehaald)
  • 4 Ierse biefstukken (op kamertemperatuur)

Voor de chimichurry:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 bosje verse platte peterselie
  • 0.5 theelepel chilivlokken
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • Zout en peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de frietjes over de bakplaat en bak ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin.
  2. Kook intussen de sperziebonen in circa 8 minuten gaar. Maal de ingrediënten voor de chimichurri in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng de barbecue op temperatuur en zet het rooster hoog. Rooster de biefstuk aan beide kanten 2 minuten tot ze dichtgegroeid zijn. Dek af met aluminiumfolie en laat aan de zijkant nog 2 minuten rusten. Neem de biefstukken van de barbecue en snijd ze in dunne plakken.
  4. Besprenkel het vlees met de chimichurri en serveer met de sperziebonen en ovenfriet.