Gegrilde Duitse barbecueworst

Bereiden

  1. Spoel de zuurkool in een zeef met water, zodat het ergste zuur eraf is, en laat uitlekken.
  2. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de bosui in fijne ringen.
  3. Meng de sinaasappelsap met olijfolie en voeg de bieslook, gesneden paprika en bosui toe.
  4. Meng dit geheel goed door met de uitgelekte zuurkool en maak af met peper en zout. Laat minimaal een uur in de koeling de smaken goed doortrekken.
  5. Gril de barbecueworsten op een niet al te hete barbecue tot de worsten warm van binnen zijn en serveer met de gemarineerde zuurkool.

Ingrediënten

  • 4 Duitse barbecueworsten
  • 250 gram kruidenzuurkool
  • 1/2 rode paprika
  • 1 stengel bosui
  • 2 sinaasappels (geperst)
  • 100 ml olijfolie
  • 10 stengels verse bieslook (fijngesneden)
  • Peper
  • Zout