Gegrilde kipspiesjes

Ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • 1 Meloen part (zonder schil, in blokjes)
  • 1 perzik (zonder pit, in blokjes)
  • 1/3 ananas (geschild, zonder pit, in blokjes)
  • 4 takjes tijm (geritst, fijngehakt)
  • 2 eetlepels g’woon zonnebloemolie
  • Peper en zout

Bereiden

  1. Zet de satéprikkers of spiesen in een glas met water, dit zorgt ervoor dat de prikkers niet aanbranden op de barbecue. Steek vervolgens de barbecue aan.
  2. Snijdt de kipfilet in gelijke blokjes en breng op smaak met peper en zout. Haal de satéprikkers uit het water en rijg de kipblokjes met het fruit naar keuze er op. Bestrijk die spiesen met olie.
  3. Gril de kipspiesjes op de barbecue, totdat de kip gaar is en er een mooi grilrandje ontstaat. Keer de spiesen regelmatig om, om te voorkomen dat ze aanbranden.
  4. Haal de spiesen van de barbecue en top ze af met de tijm.