Geroosterde kipspies

Bereiden

  1. Rasp 1 theelepel van de limoenschil en pers de vruchten uit.
  2. Meng limoenrasp en -sap met de olijfolie, bruine basterdsuiker, fijngehakte gemberwortel, grove mosterd, verse koriander, zout en peper.
  3. Schep de kipfilet erdoor en marineer circa 5 minuten. Leg houten spiesen eerst in water om verbranden te voorkomen. Rijg de kip aan spiesen en rooster 2-3 minuten in het midden van een hete barbecue.
  4. Keer de spiesen regelmatig om en gril ze nog 20 minuten aan de zijkant op de
    barbecue. Serveer met de barbecuesaus.

Ingrediënten

  • 2 limoenen (schoongeboend)
  • 4 eetlepels olijfolie Traditioneel
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 1 verse gember (fijngehakt, ca. 3 cm)
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 eetlepels verse koriander (fijngehakt)
  • 600 gram scharrelkipfilet (in grove blokjes)
  • Barbecuesaus
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Spiesen