Gevulde courgette

Ingredienten:

  • 100 gram Lassie orzo
  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 100 gram Vivera plantaardige spekjes
  • 40 gram Parmigiano Reggiano (+extra voor garnering)
  • 2 scharreleieren (alleen de eidooiers)
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepels g’woon balsamicoazijn
  • Verstegen peper en zout

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2. Snijd de courgettes door de helft. Hol de courgettes met een lepel of scherp mes voorzichtig uit. Bewaar het courgettevruchtvlees.
3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de spekblokjes knapperig uit. Rasp de kaas.
4. Neem de plantaardige spekreepjes van het vuur. Giet de orzo af en laat goed uitlekken. Schep de orzo door het spek. Schep er vervolgens de eidooiers en 25 gram geraspte kaas door. Breng op smaak met peper en zout.
5. Rooster de courgettes op de barbecue (met deksel) in ca. 10 minuten. Vul de courgettes met het orzo-mengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en zet nog even op de barbecue.
6. Snijd intussen het courgettevruchtvlees klein. Meng de courgette met de rucola, de laatste 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
7. Serveer de gevulde courgettes met de rucola-courgettesalade.