Biefstuk met couscous

Bereiden

  1. Wrijf de kogelbiefstukken in met de Mexicaanse kruidenmix. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan. Bak hierin de biefstukken 1 minuut op een hoge stand en bak ze dan op middelhoge stand aan beide kanten in circa 5 minuten medium.
  2. Verhit intussen de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de ui en paprika circa 8 minuten op een hoge stand. Neem de biefstuk uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.
  3. Voeg de couscous toe aan de ui en paprika en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de couscous en neem de pan van de warmtebron. Laat 4 minuten staan en schep de couscous om. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en snijd in repen.
  4. Serveer het vlees met de couscous en bestrooi met de koriander en uitjes.

Ingrediënten

  • 4 Ierse kogelbiefstukken
  • 1 zakje Mexicaanse kruidenmix fajita
  • 4 eetlepels boter
  • 4 uien (gesnipperd)
  • 5 paprika's (in reepjes)
  • 300 gram couscous
  • 300 ml groentebouillon (heet)
  • 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
  • 4 eetlepels gebakken uitjes