Ingrediënten

    • 500 gram scharrelkipdijfilet (in blokjes)
    • 4 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel verse gember (geraspt)
    • 1 courgette (in dikke plakken)
    • 8 sjalotjes (gehalveerd, gepeld)
Voor de koriander-yoghurtdip
  • 200 ml Melkan Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 teentje knoflook (geperst)

Bereiden

  1. Meng door de kipblokjes de olijfolie, zout, peper, het citroensap en gemberwortel. Laat dit 15 minuten intrekken. Meng intussen de ingrediënten voor de koriander-yoghurtdip.
  2. Rijg de kipblokjes afgewisseld met courgette en sjalotjes aan de spiesen (leg houten spiesen even in water om verbranden te voorkomen).
  3. Rooster de sticks circa 10 minuten in een grillpan of op de barbecue. Keer ze regelmatig en bestrijk ze met de marinade. Serveer de koriander-yoghurtdip erbij.