Header

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Verwarm voor de saus de room met chocolade tot deze bijna gesmolten is en roer goed door tot alle klontjes zijn verdwenen. Dek af en houd apart.
  2. Snijd de ananas in 16 blokjes. Rijg de ananas en marshmallows om en om aan de spiesen. Bedek het barbecuerooster met een stuk ingevet aluminiumfolie.
  3. Wacht tot de kooltjes gloeien en er geen vlammen meer te zien zijn. Leg het rooster met de spiesjes op de barbecue en laat de marshmallows in een paar minuten een beetje smelten.
  4. Leg de spiesen op borden en giet een straaltje chocoladesaus erover. Bestrooi met de pistachenootjes en serveer met bolletjes roomijs.

Tip! Wil je met spoed dit lekkere dessert? Gebruik dan in plaats van een hele ananas verse voorgesneden ananasblokjes.

Ingrediënten

  • 0.5 verse ananas (geschild)
  • 16 marshmallows
  • 50 gram pistachenoten (gepeld, gehakt)
  • 500 ml roomijs

Voor de saus

  • 100 gram pure chocolade (gehakt)
  • 50 ml room

Benodigdheden

  • barbecue
  • 4 spiesen
  • aluminiumfolie (ingevet)