Perzik-tiramisu

Ingrediënten

  • 4 perziken of 4 nectarines
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram bitterkoekjes
  • likeur (naar smaak) of limonadesiroop (naar smaak)
  • 50 gram witte chocolade (geraspt)

Bereiden

  1. Schil 2 perziken met een dunschiller en halveer ze. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees klein. Pureer met de vanillesuiker helemaal glad. Halveer de ongeschilde perziken en verwijder de pit. Snijd de helften in dunne plakjes en houd apart.
  2. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel water. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in het warme sap. Klop de gelatine goed door de perzikpuree.
  3. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel door de perzikpuree. Klop in een andere kom de mascarpone goed los en spatel een deel van de perzikroom erdoorheen. Schep vervolgens de rest van de room er gelijkmatig doorheen.
  4. Bekleed de schaal met een laag bitterkoekjes. Bedruppel met de (perzik)likeur of (perzik)siroop en vervolg met de helft van het mascarponemengsel. Bestrooi met tweederde van de chocolade. Verdeel de overige bitterkoekjes erover en bedruppel ze met likeur of siroop.
  5. Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de koekjes en strijk glad. Bedek met de plakjes perzik. Laat de tiramisu afgedekt circa 2 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de chocolade.