Rijkgevulde salades

Salade Caprese met gegaarde kipreepjes

Bereiden

  1. Verdeel de helft van de dressing over de gegaarde kipreepjes. Plaats de spinazie in een grote kom. Leg daar bovenop de bolletjes mozzarella, de avocado in stukjes, de ontbijtspek en de gehalveerde cherrytomaten. Verdeel de kip ook over de salade.
  2. Besprenkel de salade met de rest van de dressing en bestrooi met verse basilicum en croutons.

Ingrediënten

  • 200 gram gewassen spinazie
  • 300 gram gegaarde kipfiletreepjes (naturel of gemarineerd)
  • 50 ml sladressing naturel
  • 1 zak mozzarella
  • 8 plakjes ontbijtspek (uitgebakken)
  • 300 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 2 avocado’s
  • 3 eetlepels croutons naturel
  • Verse basilicum

Salade Biefstuk met appel en balsamico

Bereiden

  1. Meng de olijfolie, balsamico, honing en een snufje peper en zout door elkaar. Bestrooi de biefstukreepjes met peper. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukreepjes circa 1-2 minuten. Laat de biefstukreepjes daarna in aluminiumfolie rusten.
  2. Snijd de appel in stukjes en meng met de sla. Giet de dressing er bij. Hussel alles goed door elkaar en bestrooi met de grana padano. Serveer de biefstukreepjes op de salade.

Ingrediënten

  • 160 gram krulsla-melange
  • 400 gram biefstuk (in reepjes)
  • 2 eetlepels aceto balsamico
  • 2 Jonagold appels
  • 100 gram grana padano (in snippers)
  • 2 eetlepels honing
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper

Salade Kip met veldsla en mango

Bereiden

  1. Plaats de sla en gerookte kip in een flinke slakom. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en voeg toe in de slakom.
  2. Snijd de mango in blokjes, de avocado’s in plakjes en voeg toe. Halveer tenslotte de cherrytomaten en doe in de slakom. Voeg de honing-mosterddressing toe en bestrooi met croutons.

Ingrediënten

  • 200 gram veldsla
  • 300 gram gerookte kipfilet (in reepjes)
  • 30 ml honing-mosterddressing
  • 40 gram g’woon croutons mix
  • 1 mango
  • 2 avocado’s
  • 6 bosuitjes
  • 250 gram cherrytomaten

Salade Zalm met rucola en zongedroogde tomaat

Bereiden

  1. Schenk de olijfolie over de rucola en voeg een beetje peper en zout toe. Leg de zongedroogde tomaten vervolgens op de rucola. Schaaf de Grana padano en verdeel de vlokken over de salade.
  2. Verdeel de zalmflakes over de salade. Pak nu een kleine koekenpan en zet deze op hoog vuur. Rooster de pijnboompitjes in de hete pan totdat ze lichtbruin zijn.
  3. Strooi vervolgens de pijnboompitten over het gerecht en serveer het geheel.

Ingrediënten

  • 125 gram rucola
  • 100 gram warm gerookte zalmflakes
  • Grana padano
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 12 stuks zongedroogde tomaten
  • Zout en peper