Ingrediënten
- 300 gram snelkookrijst
- 1 kropsla
- 2 groene paprika's (in zeer kleine blokjes)
- 150 gram garnalen of
- 150 gram Hollandse garnalen
Voor de kruidenolie - 1 bosje platte peterselie (alleen de blaadjes)
- 1 bosje koriander (alleen de blaadjes)
- 1 bosje bieslook (grof gehakt)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 50 ml olijfolie
Bereiden
- Kook de rijst en laat uitgespreid op een schaal helemaal afkoelen.
- Pureer intussen alle ingrediënten voor de kruidenolie met een snuf zout en peper tot een gladde, groene saus.
- Pluk de slabladeren van de krop, was en droog ze. Schep de kruidenolie, paprika en garnalen door de rijst.
- Leg steeds een slablad op het werkvlak en vul deze met een lepel rijst. Leg de gevulde slabladeren op een schaal.