Header

Ingrediënten

  • 300 gram snelkookrijst
  • 1 kropsla
  • 2 groene paprika's (in zeer kleine blokjes)
  • 150 gram garnalen of
  • 150 gram Hollandse garnalen
Voor de kruidenolie
  • 1 bosje platte peterselie (alleen de blaadjes)
  • 1 bosje koriander (alleen de blaadjes)
  • 1 bosje bieslook (grof gehakt)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 50 ml olijfolie

Bereiden

  1. Kook de rijst en laat uitgespreid op een schaal helemaal afkoelen.
  2. Pureer intussen alle ingrediënten voor de kruidenolie met een snuf zout en peper tot een gladde, groene saus.
  3. Pluk de slabladeren van de krop, was en droog ze. Schep de kruidenolie, paprika en garnalen door de rijst.
  4. Leg steeds een slablad op het werkvlak en vul deze met een lepel rijst. Leg de gevulde slabladeren op een schaal.