Ingrediënten

  • 1 pak Garden Gourmet sensational burger
  • 1 kleine rode ui
  • 2 geroosterde puntpaprika's
  • 2 eetlepels guacamole
  • 35 gram veldsla
  • 2 plakjes vegan smeltkaas (bijvoorbeeld Violife)
  • 2 eetlepels tomatensalsa
  • 1 groene en rode jalapenopeper
  • 2 burgerbroodjes met sesam en maanzaad

Bereiden

  1. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen en verhit deze tot circa 200 °C (bij het grillrooster).
  2. Snij de rode ui in ringen. Gril de uienringen 3 minuten op de barbecue en leg apart op een bordje.
  3. Snij ondertussen de paprikas's en de jalapeñopeper in reepjes. Verwijder de zaadjes.
  4. Smeer de Sensational Burgers vooraf licht in met wat (olijf)olie. Leg ze eerst direct boven de hete briketten. Af en toe keren. Verplaats ze na een paar minuten naar de koudere zone van de barbecue. Beleg met een plakje (vegan) kaas.
  5. Snij de burgerbroodjes en gril beide snijkanten kort op de barbecue direct boven de hete briketten totdat ze licht verkleuren.
  6. Bestrijk de onderkant van de broodjes met guacamole. Bedek met veldsla en reepjes paprika en leg de burgers erop.
  7. Bedek met de uien en tomatensalsa. Als je van pittig houdt, voeg dan ook wat plakjes jalapeñopeper toe.