Header

Bereiden

  1. Meng de komkommer met de azijn, rode ui en zout en laat dit even intrekken.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing en houd apart.
  3. Schil de watermeloen en snijd deze in plakken van 2 cm dik. Snijd of steek de kern uit de plakken ananas.
  4. Bestrijk de ananas, watermeloen en zalm met arachideolie. Bestrooi de zalm met zout en peper.
  5. Rooster de watermeloen op de barbecue tot deze net warm is. Rooster de ananas tot er mooie grillstrepen ontstaan. Gril de zalm op een stuk aluminiumfolie, grillplaat of barbecue bakplaat circa 2 minuten per kant.
  6. Knijp de komkommerlinten eventueel iets uit. Leg ze op een plank en verdeel de zalm, meloen en ananas erover. Besprenkel met de dressing en verkruimel de geitenkaas erover.

Ingrediënten

  • 1 komkommer (in linten geschaafd)
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • circa 600 gram watermeloen
  • 1 verse ananas (geschild, in plakken van ca. 2 cm )
  • 600 gram Goede Vangst zalmfilet zonder huid
  • arachideolie
  • 200 gram zachte geitenkaas

Voor de dressing:

  • 50 ml olijfolie extra vergine
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing

Benodigdheden:

  • Aluminiumfolie