WK tapas

1. Snacktulpen

Ingrediënten

  • 2 grote wortels
  • 1 komkommer
  • Noordwoudse kaasblokjes

Bereiden

  1. Snijd de wortels in plakjes en snijd vervolgens in de vorm van een tulp.
  2. Snijd de komkommer in even dikke plakken en vervolgens door de helft. Haal de zaadlijst eruit, zodat het de vorm van een blaadje krijgt.
  3. Prik een Noordwoudse kaasblokje met daarop de komkommer en daar bovenop de wortel.

2. Oranje bladerdeeghapje

Ingrediënten

  • 1 pak g’woon bladerdeeg
  • 1 zak Vergeer geraspte cheddar
  • Verse tijm
  • 1 theelepel Verstegen piment gemalen

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een plak bladerdeeg (ontdooid) op een snijplank en bestrooi met cheddar, een snufje piment en blaadjes verse tijm.
  2. Snijd het bladerdeeg in stroken, rol de stroken op en leg op een bakplaat met bakpapier.
  3. Bestrooi de hapjes met een beetje extra cheddar en tijm en bak in ongeveer 20-25 minuten bruin.

3. Gevulde snackpaprika’s met geitenkaas

Ingrediënten

  • 250 gram snackpaprika’s
  • 200 gram Vomar zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel platte peterselie (fijngehakt)
  • 1 theelepel Verstegen Ras el Hanout
  • 30 gram Qualino amandelen (gezouten, fijngehakt)

Bereiden

  1. Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.
  2. Meng de geitenkaas, Ras el Hanout en peterselie door elkaar.
  3. Vul de paprika’s met het geitenkaasmengsel en bestrooi met de amandelen.