EIERKOEKEN MET GRIEKSE YOGHURT EN ABRIKOZENJAM

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Klop de eieren met de suiker minimaal 5 minuten met een mixer tot een lichtgeel mengsel.
  3. Voeg de citroenrasp toe en zeef de bloem en het bakpoeder erboven. Schep alles voorzichtig met een spatel door het eierbeslag tot alles goed is gemengd.
  4. Schep volle eetlepels van het beslag op de bakplaat en bak de koeken in het midden van de oven in circa 10 minuten licht goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  5. Serveer de koeken met wat yoghurt en jam.

Tip: ook lekker met vers fruit

Ingrediënten:

  • 250 gram Melkan yoghurt Griekse stijl 10% vet
  • 2 Vomar vrije uitloopeieren S/M
  • 100 gram Van Gilse witte basterdsuiker
  • Halve citroen (rasp)
  • 100 gram g’woon patentbloem
  • 1 theelepel Dr. Oetker bakpoeder
  • 250 gram g’woon abrikoos extra jam