Geroerbakte andijvie

Ingrediënten

  • 1 struik andijvie
  • 4 eetlepelels g’woon olijfolie traditioneel
  • 0.5 sinaasappel (rasp)
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 4 Boer'n Land braadworsten

Bereiden

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie en snijd de struik in de lengte doormidden. Was onder koud stromend water en schud overtollig water eraf. Verhit 2 eetlepels olijfolie op een lage stand en fruit hierin de knoflook 1 minuut. Snijd intussen de andijvie in dikke plakken en roerbak ze 2 minuten op hoge stand met de knoflook.
  2. Braad ondertussen de braadworsten ca. 6-8 minuten rondom in een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg als laatste de sinaasappelrasp, een snuf zout en peper toe en schep in een schaal. Bedruppel de andijvie met 1 eetlepel olie en serveer direct.
  3. Snij de sinaasappel in plakken en doe in een kan met water om water met een smaakje te creëren. Op deze manier gebruik je de hele sinaasappel en voorkom je verspilling.