Haverpannenkoekjes

Bereiden:

  1. Mix de havermout, haverdrink, eieren, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout in de keukenmachine of met de staafmixer tot een dik beslag. Laat een paar minuten rusten.
  2. Verhit een klein beetje vloeibare bakboter in een koekenpan. Roer het beslag nog een keer door en schep een kleine hoeveelheid in de pan. Zet de warmtebron direct laag, laat het beslag iets uitvloeien en bak het pannenkoekje om en om goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  3. Snijd de perziken en de banaan in plakjes.
  4. Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en leg het fruit op de pannenkoekjes.

Tip: ook lekker met ander fruit of een beetje stroop

Ingrediënten:

  • 200 gram Smaakt bio volkoren havermout
  • 150 ml Melkan haverdrink original
  • 3 Vomar vrije uitloopeieren S/M
  • 1 theelepel Dr. Oetker bakpoeder
  • 1 theelepel Dr. Oetker vanillesuiker
  • 1 banaan
  • Half blik g’woon halve perziken op siroop (uitgelekt)
  • g’woon bakboter
  • Snufje Jozo keukenzout