Salade van gegrilde witlof met geitenkaas en appelvinaigrette

Ingrediënten

  • 3 stronkjes witlof (in repen)
  • 3 eetlepels g’woon olijfolie traditioneel
  • 2 eetlepels g’woon appelsap
  • 1 eetlepel g’woon heldere bloemenhoning
  • 1 eetlepel Kühne Franse mosterd
  • 1 eetlepel g’woon appelazijn (in partjes)
  • 75 gram Melkan schijfjes geitenkaas
  • 50 gram Qualino walnoten (geroosterd, gehakt)
  • Verstegen zout en peper

Bereiden

  1. Verhit een grillpan op een hoge stand. Bestrijk de witlof met 1 eetlepel olie en gril kort totdat er grillstrepen ontstaan.
  2. Klop een dressing van het appelsap, de honing, mosterd, azijn en de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de witlof over een schaal, leg de appelpartjes erbij en giet de appelvinaigrette erover. Verkruimel de geitenkaas boven de salade en bestrooi met de walnoten.